zondag 26 april 2015

Nieuwe ketel met Nest thermostaat

Ook de nieuwe ketel is afgelopen weekeind geplaatst. We hebben gekozen voor de Nefit Trendline HRC 30. We hebben een ketel nodig voor ca. 26m2. De HRC 30 heeft een capaciteit van 29m2, voldoende dus. Daarnaast wilden we een ketel welke minimaal CW5 heeft voor het warm water. Dit heeft te maken met de hoeveelheid warm water. Aangezien wij een grote stortdouche hebben en niet willen als er in de keuken warm water wordt gepakt onder een koude douche te komen staan, hebben wij hiervoor gekozen.

Daarnaast heeft de ketel een 8,9 als score op kieskeurig.nl. Een hele nette score dus. Na het aansluiten bleek de ketel inderdaard zeer veel functies te hebben en een keurige display met veel informatie zoals het huidige tapwaterverbuik, warmte CV water etc.


Nest thermostaat

En natuurlijk voor zo'n domoticafiel als ik, moest er wel een Nest Thermostaat komen. Deze kan mooi samenwerken met onze HUE lampen. Daarnaast is het op afstand bedienen en de energiebesparing een mooi meegenomen optie.

Installatie

De installatie was ook een koud kunstje. Volgens de officiƫle handleiding is het nodig om de installatie van de Nest thermostaat door een installateur te laten doen. In de praktijk blijkt dit grote onzin. Het enige wat nodig was, bleek een stekkeraansluiting. Daarna kon er gemakkelijk de ketel er op aangesloten worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten