zondag 29 maart 2015

Muurtjes af, frezen maar

Frees niet! 

Alhoewel... De muren die staan, ook in de badkamer. Dus ook nu weer aan de slag met onze silverline sleuvenfrees. Gelukkig had ik een nieuwe ontvangen in het kade van garantie. Dus we konden weer. Een aansluiting voor de TV op hoogte met coax, UTP en stroom. Verplaatsen van de schakelaar en het aansluiten van de 400V voor de sauna. Ook de inloopkast moet van stroom worden voorzien. We hebben er voor gekozen om deze te schakelen met een aparte schakelaar en de kast te voorzien van HUE lux spotjes (maar zo ver is het nog niet).



De slaapkamer begint al weer op een slaapkamer te lijken en de badkamer krijgt ook al weer vorm.

Leidingen met de lange ij

Omdat de badkamer inmiddels ook zo ver is, kan er begonnen worden met de leidingen. Een hoofdpijn verhaal. Onze ketel staat op zolder. De oude warmwaterleiding kwam van zolder in het muurtje dat gesloopt was. Helaas was de warm-water-toevoer ook gesneuveld  en moest deze opnieuw van zolder komen. Ook de warmwater van de keuken was op de badkamer aangesloten en de koudwater toevoer moest ook bewaard blijven. een flinke klus dus.


Er was al geadviseerd om het Ytong muurtje van 10cm dikke blokken te maken. Dit was geen overbodige luxe, aangezien er ook nog een afvoer in verwerkt moet worden en we besloten hebben om het knooppunt te verdelen onder/achter het bad en achter het wandmeubel/kastje voor de wasbak.

Maar goed, de leiding vanaf de zolder ligt er en het knooppuntje is gemaakt. De badkamer is binnen dus ook de kranen kunnen volgende week op de plek en hopelijk ook het soldeerwerk en de afvoer.



Hulp

We zijn gigantisch blij met de vele hulp die we hebben en kunnen zo ontzettend opschieten. We zijn zaterdags wel met 7 mensen, maar niemand loopt elkaar in de weg en iedereen heeft zijn eigen taak. Een geweldig team dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten