dinsdag 17 februari 2015

Nog tien nachtjes slapen...

Na meer dan 10 jaar in een huurhuis te hebben gewoond, kwam één van onze vrienden met de boodschap dat we toch eens een bezoekje aan de hypotheekadviseur moesten brengen. Wij hadden sterk het idee dat je als eigen ondernemer en flexwerker geen hypotheek kon krijgen, maar niets bleek minder waar....

Een woning waar je zo in kan
In september 2014 dus op huizenjacht gegaan. Gezien de aanscherping hypotheekregels en de wijzigingen in de NHG bleek het handig om dit nog in 2014 te realiseren. Enig haast was er dus wel. We zochten een huis waar we zo in konden, waar we niets aan hoefden te doen. Op Funda een aantal woningen uitgezocht wat ons wel wat leek en deze bekeken. Er was één woning bij die ons eigenlijk wel heel erg aan stond. Een tweede bezoek stond dus ook al gepland. Daarnaast was er nog een tweede woning die we graag wilden bezoeken, maar dit bleek een "lastig gevalletje". Op het laatste moment toch de woning kunnen bekijken.

Een huis met potentie
Dit "lastig gevalletje" bleek een woning te zijn met behoorlijk achterstallig onderhoud, daarnaast is de verkopende partij o.a. de curator. Een uitdaging dus. Echter de woning die wij eerder op het oog hadden, was helemaal af, maar had geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Aan de andere woning moet wel veel aan gedaan worden, maar biedt erg veel potentie. Wij waren eigenlijk meteen overtuigd. We gingen er voor!

Bieden geblazen
Het was dus bieden geblazen. Een bod waarbij het achterstallige onderhoud (en dus de verbouwingskosten) in het achterhoofd gehouden moet worden. Doordat er een curator tussen zat, was dit een erg traag proces. Ook moesten de huidige bewoners nog ruim de tijd hebben om een vervangende woning te vinden. De sleuteloverdracht zou bij verkoop pas 27 februari 2015 zijn. Eind november waren we het eindelijk eens over de verkoopprijs. Het voorlopig koopcontract kon getekend worden.

Nog 10 nachtjes
Nu is het bijna zo ver. Nog 10 nachtjes. We hebben inmiddels flink wat voorbereidingen getroffen en zullen jullie de komende tijd daar meer over vertellen. Zodra wij de sleutel hebben kan het verbouwen van o.a. de slaapkamer, badkamer en keuken beginnen. Ook hier zullen wij regelmatig updates plaatsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten